Running Academy

5kmrun.bg

Открихме и в София от 14 септември!!! Тайни няма – апетита идва с яденето, пардон – с бягането...:)

 

Running Academy на 5kmrun и приятели!

5kmrun е организация, която има за цел да мотивира всеки, независимо от неговия пол, възраст или натрупан опит в сферата на спорта и по-конкретно бягането. Затова бихме искали да Ви поканим на първата по рода си Running Академия.

Какво е Running Academy?

Running Academy е идея зародила се покрай съботните бягания. Нейната цел е да помогне на начинаещите, да открият базовите принципи, техники и основни правила, които спомагат за едно за здравословно подходящо и правилно бягане. В неделните курсове на Running Academy ние ще каним специалисти и хора с опит в спорта както и почетни членове на 5kmrun, които ще споделят с вас своя опит и практика.

Какви теми ще са засегнати в Running Academy?

Бягането е комплекс от много елементи. Загрявка, разгрявка, правилно дишане и стъпване, както и поддържане на правилна стойка на тялото са само част от от тези елементи. Именно те са ключът към правилното бягане. Тези, както и още много други теми ще бъдат залегнати в нашата Академия.

Кога и къде ще се провежда?

Започнахме най-напред от Варна и неделно, а първият курс се проведе на 10 август (неделя). Импровизираният Старт е на добре познатото ни място - главната алея в Морската градина, до Летния театър точно в 9:00 ч. Маршрутът, променен специално за Aкадемията, е под формата на не много дълги обиколки, а всеки може да се включва и спира, когато поиска.

София Академията приема своите участници всяка неделя от 9:00 ч. в Южния парк на Голямата поляна в дясно след фонтана на централния вход, пред слънчевия часовник - ех, че дълго стана...:)

 

 

Кой ще води?

Както споменахме по-горе, за водещи на Академията ще каним наши и чужди специалисти в областа на спорта и леката атлетика. Който се чувства способен и иска да предаде своя опит и най-добри практики, може да се свърже с нас и да заяви своето участие, като специалист и водещ на неделните кросове!

На Първото бягане от Академията имахме честта да бъдем коучвани от нашият добър приятел Боби Недев, който има зад гърба си над 60 класически маратона по целия свят.

Колко струва?

Както всички наши съботни бягания, Рънинг Академията е абсолютно безплатна! Всеки, желаещ може да се включи по всяко време без предварителна регистрация или подготовка...

 

И така, започнете своето първо бягане с Running Academy или просто елате заедно да споделим своя опит и знание в една приятелска атмосфера...:)

Спонсори

Изтегли мобилно приложение

  • Get it on Google Play